Sim only blijft terrein winnen op mobiel abonnement met toestel

simonly vindenHet aandeel van Nederlandse mensen met een sim only abonnement is ook in het jaar 2015 verder gestegen. Het aantal consumenten met een sim only abonnement is ten opzichte van het kalenderjaar 2014 namelijk met 125 procent gegroeid.

Sterke toename aan klanten

De toenemende populariteit van sim only abonnementen heeft grotendeels te maken met de steeds lager wordende prijs. Veel consumenten kiezen dan ook voor een sim only abonnement vanwege deze lage prijzen. Zo heb je een gemiddeld abonnement tegenwoordig al voor 10 tot 15 euro per maand.

Groei naar 37 procent

In het jaar 2014 had ongeveer 16 procent van de Nederlanders een sim only abonnement, maar dat percentage is het afgelopen jaar flink gestegen naar ongeveer 37 procent. Althans, dat blijkt uit een onderzoek van Deloitte.

Volgens het onderzoek komt dit ook doordat steeds meer mensen kiezen voor een tweedehands smartphone in combinatie met zo’n goedkoop sim only abonnement. Bijna iedere vriend, vriendin of familielid heeft wel een niet-gebruikte mobiel in de kast liggen. De prijzen voor een sim only abonnement lopen sterk uiteen bij de twaalf providers in Nederland.

Mobiel abonnement blijft populair

Ondanks de toename van populariteit van sim only, heeft het grootste deel van de Nederlanders toch nog altijd een mobiel telefoon abonnement met toestel. Uit onze analyse blijkt dat men vooral bij de duurdere toestellen nog altijd het meest vaak kiest voor een mobiel abonnement met toestel. Deze toestellen zijn voor de meeste consumenten simpelweg te duur om in één keer aan te schaffen.

Hoe de toekomst er uit is, is nog wat onzeker. De kans bestaat dat de opkomst van sim only verder doorzet. Er is namelijk ook commotie ontstaan over het verstrekken van een ‘gratis’ telefoon bij een mobiel abonnement met toestel. De consument gaat namelijk een lening aan volgens Minister Dijsselbloem. De Hoge Raad heeft dan ook bepaald dat de regels voor een mobiel abonnement verandert moeten worden.

Op onze homepage vind je alle goedkope sim only abonnementen van dit moment. Mobiel abonnement met toestel vergelijken? Dan raden wij deze handige website aan.

Feedback