Sterke groei van sim only abonnementen met 4G in Nederland

simonly vinden

Uit onderzoeken van zakelijk dienstverlener Deloitte en de Global Mobile Consumer Survey ‘The Smart Mainstream’ blijkt dat het aantal Nederlandse consumenten die in het jaar 2015 gebruik heeft gemaakt van een mobiel abonnement met 4G-verbinding, bijna is verdriedubbeld. Dat schrijft de sim only vergelijkingssite simonlyvergelijken.nl. Daarnaast is ook het aantal consumenten die gebruik maakt van een sim only abonnement met maar liefst 125 procent gestegen.

Sim only met 4G erg populair

Uit het onderzoek blijkt dus dat de opkomst van 4G ook zeker terug te zien is bij de afgesloten (sim only) abonnementen in het kalenderjaar 2015. Het aantal consumenten in Nederland dat gebruik maakte van een mobiel abonnement met 4G steeg met 192 procent ten opzichte van 2014. Op dit moment maakt zo’n 35 procent van de Nederlanders gebruik van een 4G verbinding. Dit is grotendeels te danken aan het feit dat de “grote vier” providers KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele2 al standaard 4G aanbieden bij hun mobiele- en sim only abonnementen. Hiermee laat Nederland de snelste groei binnen Europa zien, maar ook de marktpenetratie van 4G in Nederland is uitstekend. Alleen in Finland en Noorwegen zien we een grotere marktpenetratie van 4G netwerken.

4G netwerken in Nederland bieden goede dekking

Volgens Patrick Steemers, telecomexpert bij Deloitte, is de snelle groei voornamelijk te danken aan de hoge betrouwbaarheid van de 4G netwerken in Nederland. Daarnaast is de dekking van de vier netwerken uitstekend in Nederland. Hierdoor kunnen er hoge pieksnelheden worden bereikt in alle delen van Nederland. Ook speelt de afname van de prijs voor 4G abonnementen een rol. Bij de meeste providers die deze abonnementen aanbieden betaal je hooguit enkele euro’s per maand meer voor een 4G abonnement.

Sim only vergelijken scheelt een hoop in de kosten

Uit een analyse van de markt door Simonlyvergelijken.nl, blijkt dat er nog steeds enorme prijsverschillen zijn tussen de verschillende sim only aanbieders. Dit geldt ook voor de providers die 4G aanbieden. Een abonnement met 100 belminuten en 1000MB kost bij KPN zo’n 22,50 euro per maand, terwijl ditzelfde abonnement zo’n 9 euro kost bij vergelijkbare abonnementen van providers als Ben en Hollandsnieuwe. Wanneer je zeer goedkoop een abonnement wil afsluiten, kun je dus beter niet een abonnement afsluiten bij de “grote vier”. Wanneer je gaat voor de hoogste betrouwbaarheid, de beste pieksnelheden en dekking, kun je overwogen wel wat meer te betalen voor een sim only abonnement. Een zorgvuldige vergelijking is altijd noodzakelijk. Op onze homepage van Simonlyabonnementvergelijken.net zetten wij de goedkoopste abonnementen voor jou uiteen.

Feedback